I min funktion af sanglærer, som leverer sangundervisning til både professionelle og begyndere, blev jeg forleden dag, på FaceBook, spurgt: “Kan alle lære at synge?” Her er mit svar – og lidt til:-)

JA! Alle kan lære at synge!! Det er min erfaring!

Det vi alle skal acceptere er, at vi alle synger med hvert vores “næb”. At ikke alle hverken kan eller skal lyde som Christina Aguilera,  Beyoncé, Michael Bublé eller hvem man nu ville nævne – Een af mine yndlingssangere er Povl Dissing. Han er af nogle blever udskældt for sin stemme, men jeg er ikke enig. Hán kan fortælle/ synge så man bliver trukket ind i historierne. Dét er efter min mening mere interessant. Der findes maaaange sangere, som synger fuldstændig perfekt rent og teknisk upåklageligt, men det gør det ikke nødvendigvis interessant.

Det giver mere mening er:

  • at diskuttere hvordan man finder sin egen lyd?
  • at undersøge hvordan man finder sig til rette med sin egen stemme?
  • at blive “gode venner” med sin egen klang og begynde at lytte efter de steder, hvor der allerede er noget der virker – og være stolt af det!
 Dermed ikke sagt, at man ikke med fordel kan lære nogle af de tricks, der gør en sang til en sang og ikke en reciteret tekst – altså hvordan man laver musik med sin stemme. Det er her sangundervisning/ online sangundervisning kommer til sin ret. I sangundervisningen kan du få tips og tricks til at gøre din sang til musik. Du kan få redskaber til at udvide dit stemmeomfang og slippe evt. uhensigtsmæssige spændinger.

Er du kommet så lang væk fra din sangstemme, at du er stoppet med Dissing blogat lytte til den og dermed
er begyndt at synge “falsk”, kan du også få hjælp til dét hos en sanglærer. Det handler blot om, at genskabe din evne til at lytte til dig selv og igen lære, at lytte efter de gode steder i din sang.

Held og lykke på din sangvej, Nyd din Lyd!

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *