Jeg er, ved siden af af undervise i sang og lave sang- / stemmeterapi, inklusionsvejleder på en skole.

Igår havde jeg besøg af en trist ung pige, med angst. Hun havde haft et sammenstød med en klassekammerat og var utroligt ked af det og opkørt.

Vi fik snakket – også med modparten i konflikten og bagefter rundede vi af, med en lang snak om det der fyldte mest. Og snakken faldt blandt andet på hendes stemme.
Hun havde en meget lys, lille og forsigtig stemme og vi snakkede om, at det måske kunne hjælpe hende at arbejde med den.

Hun fortalte, at hun allerede havde oplevet at hun gennem stemmeøvelser kunne få en dybere og mere kraftfuld klang, og at det hjalp hende til at blive mindre stresset…

Forklaringen er helt simpelt denne. Lyd er bølger, der svinger med en bestemt frekvens. F.eks. svinger tonen A med 440 Hz. Disse bølger indeholder energi, som følger bølgen.
Både bølgerne og energien påvirker den menneskelige krop fysisk.

Stemmeterapi, stemmenEr du stresset eller på anden måde opkørt, så trækker du vejret hurtigere, din puls stiger, dit blodtryk kan stige osv. Alt foregår i en højere frekvens end når du er i ro.

Ved at synge dybere toner, som jo har en langsommere frekvens, kan du bringe din krop og dit sind til mere ro.

Citat fra Niels Bohr Instituttet:
“Vi forstår normalt lyd som en bølgebevægelse, der breder sig i en gas. Det kan imidlertid også være bølgebevægelse i væsker og faste stoffer. (…) Bølgen indeholder energi, som følger bølgen.” http://fysikleksikon.nbi.ku.dk/l/lyd/

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *